Máslové kousky slepované marmeládou
50 min.
Ingredience
- Na slepení
- 200gramůMarmeláda rybízová
- Těsto
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMouka bezlepková
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaXantanová guma
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
161 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Máslo, 1 celé vejce a cukr vymícháme do pěny. Přimícháním
- 2mouky s kypřícím práškem a xantanovou gumou získáme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučený vál, ze kterého vykrájíme vánočními vykrajovátky tvary tak, abychom od každého tvar měli vždy sudý počet - aby při slepování nezůstal žádný kousek lichý. Vykrájené tvary naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a kousky potřeme syrovým, rozšlehaným vejcem. Kousky pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Upečené kousky necháme na plechu vychladnout a potom je slepíme rybízovou marmeládou. Cukroví podáváme studené, jako moučník, nebo pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.