Máslové kousky slepované marmeládou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
161 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, 1 celé vejce a cukr vymícháme do pěny. Přimícháním
  • 2
    mouky s kypřícím práškem a xantanovou gumou získáme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučený vál, ze kterého vykrájíme vánočními vykrajovátky tvary tak, abychom od každého tvar měli vždy sudý počet - aby při slepování nezůstal žádný kousek lichý. Vykrájené tvary naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a kousky potřeme syrovým, rozšlehaným vejcem. Kousky pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Upečené kousky necháme na plechu vychladnout a potom je slepíme rybízovou marmeládou. Cukroví podáváme studené, jako moučník, nebo pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.