Máslové noky jemné
25 min.
Ingredience
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2litryVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme měkké máslo, sůl a žloutky. Vše utřeme do pěny, postupně přidáme po lžících hrubou mouku a nakonec vmícháme 0.5-1 dl smetany. Těsto dobře vypracujeme.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu s 1 lžičkou soli. Lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody. Vaříme je pomalu 8-10 minut. Děrovanou vařečkou je vyjmeme, vložíme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem (2 lžíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.