Máslové řezy s bílou polevou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přisypeme cukr a vypracujeme tužší těsto. Pekáček vymažeme tukem, naplníme těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C zhruba 20 minut dozlatova. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout.
  • 2
    Do teflonového kastrůlku nalijeme kondenzované mléko, přidáme máslo, krystalový cukr a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, kdy směs začne karamelizovat. Krém nalijeme na těsto v pekáčku a necháme úplně ztuhnout. Rozehřejeme bílou čokoládu a nalijeme na ztuhlý krém.
  • 3
    Když čokoláda úplně vychladne, vyklopíme z pekáčku koláč, nakrájíme na kostky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.