Máslové řezy s bílou polevou
50 min.
Ingredience
- Poleva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krystal
- 400gramůMléko zahuštěné neslazené
- 150gramůČokoláda bílá
- Těsto
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přisypeme cukr a vypracujeme tužší těsto. Pekáček vymažeme tukem, naplníme těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C zhruba 20 minut dozlatova. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout.
- 2Do teflonového kastrůlku nalijeme kondenzované mléko, přidáme máslo, krystalový cukr a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, kdy směs začne karamelizovat. Krém nalijeme na těsto v pekáčku a necháme úplně ztuhnout. Rozehřejeme bílou čokoládu a nalijeme na ztuhlý krém.
- 3Když čokoláda úplně vychladne, vyklopíme z pekáčku koláč, nakrájíme na kostky, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.