Máslové věnečky s mandlemi po švédsky

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
709 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky.
  • 2
    200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova).
  • 3
    Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.