Máslové věnečky s mandlemi po švédsky
40 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- 100gramůMandle loupané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 100gramůMandle loupané
- 2gramyMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
709 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky.
- 2200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova).
- 3Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.