Máslový barevný bochníček

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1655 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
108 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
2 g
Cukr
134 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.
  • 3
    Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.
  • 4
    Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.