Máslový barevný bochníček
70 min.
Ingredience
- 350gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůDžem rybízový
- 120gramůPoleva čokoládová
- Krém
- 350gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžícePunč
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Na plech
- 350gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1655 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
108 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
2 g
Cukr
134 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.
- 3Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.
- 4Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.