Máslový citronový chlebíček
70 min.
Ingredience
- Na polevu
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůCukr moučka
- Na těsto
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůSolamyl
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 125gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 145gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
- 3Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 4Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
- 5Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.