Máslový citronový chlebíček

70 min.
Evropa

Ingredience

  • Na polevu
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 200gramůCukr moučka
  • Na těsto
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 50gramůSolamyl
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 125gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 145gramůMáslo čerstvé
    • 20gramůPšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
  • 3
    Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  • 4
    Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
  • 5
    Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.