Máslový kávovo-vanilkový krém

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 130gramůMáslo
    • 110gramůCukr krupice
    • 25gramůVoda pitná
    • 1kusVejce slepičí
    • 2kusyžloutek
    • 3gramyTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Cukr
27 g
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vyšší nádobě ušleháme vejce se žloutky; změklé máslo vyšleháme v míse ručním šlehačem.
  • 2
    Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme cukr s vodou na světlý karamel, ten nalijeme na vejce a šlehačem ušleháme. Směs je hotová, až ztrojnásobí svůj objem a je zcela vychladlá.
  • 3
    Tuto směs pomalu zašleháváme do připraveného vyšlehaného másla. Krém dochutíme esencemi, které pečlivě zašleháme.
  • 4
    Tento krém je k okamžitému použití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.