Máslový kávovo-vanilkový krém
32 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo
- 110gramůCukr krupice
- 25gramůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyžloutek
- 3gramyTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Cukr
27 g
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Ve vyšší nádobě ušleháme vejce se žloutky; změklé máslo vyšleháme v míse ručním šlehačem.
- 2Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme cukr s vodou na světlý karamel, ten nalijeme na vejce a šlehačem ušleháme. Směs je hotová, až ztrojnásobí svůj objem a je zcela vychladlá.
- 3Tuto směs pomalu zašleháváme do připraveného vyšlehaného másla. Krém dochutíme esencemi, které pečlivě zašleháme.
- 4Tento krém je k okamžitému použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.