Máslový moka krém
20 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 125mililitrůKáva Espresso
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Cukr
15 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1V míse v horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem tak dlouho, až vznikne krém. Postupně přiléváme za stálého míchání horkou kávu, až z řídké směsi vznikne opět krém.
- 2Odstavíme z lázně a necháme za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.
- 3V míse ušleháme změklé máslo do pěny. Po lžících přidáváme moka krém a mícháme, dokud nezískáme hladký krém.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.