Máslový piškot
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 500gramůJahody
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme celá vejce s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- 2Těsto rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Poklademe omytými, okapanými jahodami.
- 3Moučník pečeme 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 3. 6. 2015
Máslový piškot
Moučník jsem pekla v menší remosce Originál o průměru 22 cm s hliníkovou mísou, celkem od zapnutí 40 minut a 10 minut jsem ještě nechala moučník v remosce s přiklopeným víkem po vypnutí (zbytkové teplo). Kratší dobu se bude péct v remosce o větším průměru, moučník bude nižší. V receptu velikost remosky není uvedena. Do těsta jsem přidala navíc trochu vanilkového cukru a pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera a jahod mně stačilo 400 g. Remosku jsem nevymazávala, ale použila na vyložení papír na pečení, moučník jde díky němu po kratším zchládnutí vyjmout. Vždy vystřihnu kolo o větším průměru než je dno, zmuchlám do koule a následně rozprostřu. Papír nesmí dosahovat až na topné těleso, připaloval by se. Jahody na těstě drží na povrchu, nepropadnou se jako např. u bublaniny. Tím že jsou šťavnaté, tak se tato šťáva trochu připalovala při pečení na okrajích nádoby kde stekla, ale po vychlazení moučníku se dala odstranit. Bála jsem se, aby se moučník propekl i středem, ale propečený byl. Aby moučník při servírování vypadal lákavěji, tak půjde dozdobit např. šlehačkou, kouskem čerstvé jahody a meduňkou nebo mátou.