Masopustní skořicové copánky
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramyCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceRum
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- Na obalení
- 4lžíceCukr krupice
- 3kusyCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme.
- 2V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.