Masové pivní bochánky
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyCibule
- 30gramůMáslo
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
743 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
- 2Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
- 3Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
- 5Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.