Masové pivní bochánky

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso mleté
    • 250gramůVepřové maso mleté
    • 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 2kusyCibule
    • 30gramůMáslo
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
743 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
  • 3
    Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
  • 5
    Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.