Mateřídoušková voňavá limonáda

20 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na ozdobení
  • Na zředění
  • Sirup
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150gramůCukr krupice
    • 4lžíceMateřídouška
    • 3kusyHřebíček
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu 250ml vody se 150g cukru. Omyté snítky čerstvé mateřidoušky (přibližně 1 snítka = l lžíce) vložíme do vroucí vody, přidáme hřebíček a pomalu vše 5 minut povaříme, občas promícháme. Cukr by měl být rozpuštěný. Rendlík pak odstavíme z plotny a vzniklý sirup necháme vychladnout. Pak ho odložíme i s bylinkami do lednice, kde nám může vydržet 3-4 dny.
  • 2
    Před podáváním sirup scedíme do skleněného džbánu, přimícháme šťávu ze 4 omytých citrónů a 1 litr ledové vody. Do sklenic nalijeme limonádu, sklenice ozdobíme plátky citrónu a omytými čerstvými snítkami mateřídoušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.