Mateřídoušková voňavá limonáda
20 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 4lžíceMateřídouška
- 1kusCitrony
- Na zředění
- 250litrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- Sirup
- 250mililitrůVoda pitná
- 150gramůCukr krupice
- 4lžíceMateřídouška
- 3kusyHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu 250ml vody se 150g cukru. Omyté snítky čerstvé mateřidoušky (přibližně 1 snítka = l lžíce) vložíme do vroucí vody, přidáme hřebíček a pomalu vše 5 minut povaříme, občas promícháme. Cukr by měl být rozpuštěný. Rendlík pak odstavíme z plotny a vzniklý sirup necháme vychladnout. Pak ho odložíme i s bylinkami do lednice, kde nám může vydržet 3-4 dny.
- 2Před podáváním sirup scedíme do skleněného džbánu, přimícháme šťávu ze 4 omytých citrónů a 1 litr ledové vody. Do sklenic nalijeme limonádu, sklenice ozdobíme plátky citrónu a omytými čerstvými snítkami mateřídoušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.