Matjes v majonézové omáčce

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.
  • 2
    Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy.
  • 3
    Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme.
  • 4
    Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou.
  • 5
    Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit.
  • 6
    Předkrm se podává velmi dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.