Matjes v majonézové omáčce
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2kusyMatjesy - filet
- 150gramůMajonéza
- 2kusyOkurky nakládané
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.
- 2Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy.
- 3Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme.
- 4Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou.
- 5Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit.
- 6Předkrm se podává velmi dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.