Mátová zmrzlina
45 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1hrstMáta
- 60gramůČokoláda hořká
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
840 mg
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce a cukr do zhoustnutí. Za stálého míchání přivedeme k varu mléko se smetanou. Jakmile se na povrchu začnou objevovat bubliny, nalijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.
- 2Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne natolik, aby zůstávala na vařečce.
- 3Vmícháme do krému mátové lístky a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií, necháme asi 1,5 hodiny stát a pak na 30 minut uložíme do lednice.
- 4Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, můžeme obarvit potravinářským barvivem, přelijeme do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Jakmile je hmota téměř zmražená, vmícháme do ní nadrobno nakrájené kousky čokolády.
- 5Hotovou zmrzlinu přikryjeme potravinářskou folií a uložíme ji do mrazničky. Zde vydrží až 3 měsíce.
- 6Před podáváním necháme zmrzlinu 20 minut povolit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.