Mátová zmrzlina

45 min.

Ingredience

      • 6kusůVejce slepičí
      • 150gramůCukr krupice
      • 300mililitrůMléko polotučné
      • 150mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
      • 1hrstMáta
      • 60gramůČokoláda hořká
      • 0,25lžičkaPotravinářská barva
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    312 kcal
    Bílkoviny
    11 g
    Tuky
    12 g
    Sacharidy
    41 g
    Vláknina
    840 mg
    Cukr
    36 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ušleháme vejce a cukr do zhoustnutí. Za stálého míchání přivedeme k varu mléko se smetanou. Jakmile se na povrchu začnou objevovat bubliny, nalijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.
    • 2
      Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne natolik, aby zůstávala na vařečce.
    • 3
      Vmícháme do krému mátové lístky a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií, necháme asi 1,5 hodiny stát a pak na 30 minut uložíme do lednice.
    • 4
      Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, můžeme obarvit potravinářským barvivem, přelijeme do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Jakmile je hmota téměř zmražená, vmícháme do ní nadrobno nakrájené kousky čokolády.
    • 5
      Hotovou zmrzlinu přikryjeme potravinářskou folií a uložíme ji do mrazničky. Zde vydrží až 3 měsíce.
    • 6
      Před podáváním necháme zmrzlinu 20 minut povolit v lednici.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.