Mátová zmrzlina s čokoládou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
501 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mátové listy omyjeme, lístky odtrháme od stonků. Čtvrtinu lístků odložíme stranou, zbylé drobně nasekáme. Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem. Stáhneme ze sporáku, vložíme nasekanou mátu, přiklopíme poklicí, necháme 5 - 8 minut namáčet a následně přecedíme přes sítko.
  • 2
    Žloutky spolu s cukrem a špetkou bílého pepře v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Postupně za stálého míchání do pěny přiléváme mátové mléko. Šleháme v lázni až do zhoustnutí směsi. Hustou směs vybereme z vodní lázně a rychle ji zchladíme v ledové vodě nebo v misce s ledem. Vlijeme do vhodné nádoby a uložíme do mrazáku lehce zmrazit. Po dobu mražení směs několikrát promícháme. Kdy je částečně zmražená, přimícháme nastrouhanou čokoládu, vlijeme do formiček na suflé nebo jiných formiček a vrátíme zpět do mrazáku.
  • 3
    Před podáváním formičky namočíme na pár sekund do horké vody a zmrzlinu vyklopíme na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.