Mátový crème brûlée s jahodami
70 min.
Ingredience
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáta
- 6kusůVejce slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 4lžíceCukr třtinový
- 160gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
802 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme šlehačku s plnotučným mlékem a vložíme mátu. Směs uvedeme do varu a potom ji hned na 2 hodiny odstavíme.
- 2Do hrnce rozklepneme velká vejce, přidáme cukr krupici a šleháme, až se vytvoří hustý krém. Smetanovou směs znovu uvedeme do varu, přecedíme ji do vaječného krému a dobře promícháme. Tento základ znovu přecedíme, rozdělíme do čtyř varných misek, které vložíme do trouby předehřáté na 140 °C.
- 3Při této teplotě krém pečeme asi 40 minut, hotový ho vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a studený pak uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.
- 4Před podáváním posypeme povrch krému jemným hnědým třtinovým cukrem a cukr pomocí letovací pistole zkaramelizujeme.
- 5Servírujeme ozdobené jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.