Mátový marcipán s vlašskými ořechy
25 min.
Ingredience
- 300gramůMarcipánová hmota surová
- 2lžíceLikér mentolový
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 50gramůOřechy vlašské
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
425 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše prohněteme marcipán s mentolovým likérem. Pokud je směs lepivá, přisypeme trochu sušeného mléka (nebo škrobu).
- 2Z připravené hmoty tvarujeme malé kuličky. Do každé kuličky lehce vmáčkneme poloviny vlašských ořechů. Cukroví necháme chvíli v chladu.
- 3Marcipánové kuličky potom do poloviny namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Necháme na pečicím papíru zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.