Mátový marcipán s vlašskými ořechy

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMarcipánová hmota surová
    • 2lžíceLikér mentolový
    • 1lžíceMléko plnotučné sušené
    • 50gramůOřechy vlašské
    • 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
425 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše prohněteme marcipán s mentolovým likérem. Pokud je směs lepivá, přisypeme trochu sušeného mléka (nebo škrobu).
  • 2
    Z připravené hmoty tvarujeme malé kuličky. Do každé kuličky lehce vmáčkneme poloviny vlašských ořechů. Cukroví necháme chvíli v chladu.
  • 3
    Marcipánové kuličky potom do poloviny namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Necháme na pečicím papíru zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.