Mátový sirup
35 min.
Ingredience
- 70gramůMáta
- 1kusCitrony
- 1,2kilogramyCukr krupice
- 20gramůKyselina citronová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat.
- 2Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou.
- 3Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 24. 6. 2016
Mátový sirup
Mátový sirup dělávám a tento můžu doporučit. V letních měsících ho používám do studených nápojů a v zimě do čaje. Vyzkoušejte. 😎