Mátový sirup

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Sacharidy
122 g
Vláknina
471 mg
Cukr
117 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat.
  • 2
    Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou.
  • 3
    Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 24. 6. 2016
Mátový sirup
Mátový sirup dělávám a tento můžu doporučit. V letních měsících ho používám do studených nápojů a v zimě do čaje. Vyzkoušejte. 😎