Mátový sorbet z guave

50 min.
Mexiko

Ingredience

    • 400gramůGuave
    • 220mililitrůVoda pitná
    • 150gramůCukr krupice
    • 30gramůMáta
    • 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme půl hodiny, poté odstavíme a necháme vychladnout. Guave rozkrojíme napůl, vydlabeme dužinu, odstraníme semínka, k dužine přidáme mátu a rozmixujeme. Vmícháme do vychladlého sirupu, přilijeme limetkovou šťávu a znovu důkladně promícháme.
  • 2
    Tekutinu nalijeme do misky a dáme do mrazáku. Zmzlý sorbet rozmixujeme, nalijeme do formiček a dáme znovu na mrazák.
  • 3
    Před podáváním necháme sorbet trochu povolit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.