Mátový sorbet z guave
50 min.
Ingredience
- 400gramůGuave
- 220mililitrůVoda pitná
- 150gramůCukr krupice
- 30gramůMáta
- 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme půl hodiny, poté odstavíme a necháme vychladnout. Guave rozkrojíme napůl, vydlabeme dužinu, odstraníme semínka, k dužine přidáme mátu a rozmixujeme. Vmícháme do vychladlého sirupu, přilijeme limetkovou šťávu a znovu důkladně promícháme.
- 2Tekutinu nalijeme do misky a dáme do mrazáku. Zmzlý sorbet rozmixujeme, nalijeme do formiček a dáme znovu na mrazák.
- 3Před podáváním necháme sorbet trochu povolit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.