Mazanec z tvarohového těsta

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
125 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
432 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu.
  • 2
    Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto.
  • 3
    Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme.
  • 4
    Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem.
  • 5
    Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 21. 2. 2016
Mazanec z tvarohového těsta
Tento recept není moc dobrý. Když jsem postupovala přesně podle receptu, těsto bylo suché, musela jsem přidávat několik lžic mléka. Možná je myšlen tvaroh vaničkový, který je řídký, to ale není z receptu zřejmé. V troubě mi mazanec hodně popraskal a když jsem ho po uplynulé době nakrojila, je hodně hutný. Pekla jsem kdysi tvarohový mazanec podle jiného receptu a ten byl dobrý. Palec dolů.