Med z pampelišek

65 min.
Slovensko

Ingredience

    • 800mililitrůVoda pitná
    • 1500gramůCukr krupice
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 200gramůPampeliška květ
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Sacharidy
76 g
Vláknina
374 mg
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pampelišek otrháme květy, omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme aspoň 10 minut. Květy scedíme, dáme do plátýnka a vyždímeme do vývaru.
  • 2
    Přisypeme cukr, citronovou šťávu a povaříme 45 minut.
  • 3
    Med nalijeme do sklenic, necháme vychladnout a používáme jako běžný včelí med.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.