Med z pampeliškových květů nebo jedlových výhonků
70 min.
Ingredience
- 3hrstiPampeliška květ
- 3hrstiJedlové výhonky
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramCukr krupice
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
30Postup přípravy
- 1Pampeliškové květy natrháme na kousky a dobře propláchneme, abychom vypláchli ukrytý hmyz, zalijeme studenou vodou a necháme louhovat jeden den. Použijeme-li jedlové výhonky, přivedeme je jednou k varu a necháme jeden den louhovat.
- 2Na druhý den přefiltrujeme přes utěrku nebo jemné síto a přefiltrovanou směs na středním plameni svaříme s cukrem a citronovou šťávou na tzv. "nit". Vaříme asi 30 minut. Svařená směs získá konzistenci sirupu, táhne se jako nit (tenká nebo silná) a kapka na talířku rychle tuhne, ale neztuhne.
- 3Studený sirup má sladkou chuť jako med a táhne se jako med.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.