Medová bábovka
65 min.
Ingredience
- 120gramůMed včelí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr moučkový
- 2gramyMouka pšeničná hrubá
- Na formu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
602 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
- 3Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
- 4Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 8. 2016
Medová bábovka
Trošku jsem měla obavy z hrubé mouky, jemnější druhy pečiva peču raději s polohrubou nebo hladkou. Struktura byla trošku hrubší, nicméně bábovka moc pěkně voní a má výbornou chuť, takže tu strukturu jsem jí odpustila 😁 Cukr jsem ubrala, nemáme rádi přeslazené moučníky, ale to je na chuti každého. Příště zopakuju s polohrubou moukou a věřím, že bude dokonalá 😉 Hodnotím kladně