Medová roláda
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMed včelí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusCukr vanilka
- 5lžicMarmeláda ostružinová
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
547 mg
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vymícháme a zvolna k nim přiléváme rozpuštěný, vychladlý med. Směs smícháme se sněhem a přidáme hrubou mouku, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vše zlehka promícháme.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Upečené těsto vyklopíme na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečicí papír. Korpus potřeme marmeládou a ještě zatepla svineme do rolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.