Medová roláda

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
547 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vymícháme a zvolna k nim přiléváme rozpuštěný, vychladlý med. Směs smícháme se sněhem a přidáme hrubou mouku, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Upečené těsto vyklopíme na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečicí papír. Korpus potřeme marmeládou a ještě zatepla svineme do rolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.