Medová velikonoční vajíčka
23 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžíceMed včelí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
10 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem).
- 2Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.