Medové cukroví

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s medem a sádlem rozehřejeme a promícháme. Přidáme vejce, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do perníku a amoniem. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Připravené těsto rozválíme a vykrajujeme z něj formičkou různé tvary. Na povrchu cukroví potřeme žloutkem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Po upečení můžeme každý kousek ozdobit bílou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.