Medové cukroví
40 min.
Ingredience
- 150gramůMed včelí
- 50gramůSádlo škvařené
- 250gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 5gramůAmonium
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Cukr s medem a sádlem rozehřejeme a promícháme. Přidáme vejce, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do perníku a amoniem. Vypracujeme těsto.
- 2Připravené těsto rozválíme a vykrajujeme z něj formičkou různé tvary. Na povrchu cukroví potřeme žloutkem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Po upečení můžeme každý kousek ozdobit bílou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.