Medové hrušky

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
  • 2
    Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
  • 3
    Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
  • 5
    Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.