Medové hrušky
40 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrPomerančová šťáva
- 1špetkaZázvor mletý
- 2lžícePistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
- 2Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
- 3Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
- 5Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.