Medové kousky s čokoládovou polevou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
55 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
239 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: do pěny vyšleháme žloutky s cukrem, mlékem a medem. Postupně vmícháváme máslo a mouku, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech potřeme máslem, vysypeme Solamylem a vzniklou žloutkovou hmotu na něj rozetřeme. Cukrové těsto pečeme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 170°C, po upečení necháme placku vychladnout a rozkrájíme ji na kostky. Ty polijeme čokoládovou polevou, sypeme strouhaným kokosem a necháme v lednici zatuhnout.
  • 2
    Toto cukroví servírujeme studené, jako pohoštění.
  • 3
    Poleva: na mírném ohni, ve vodní lázni rozpustíme máslo, v něm rozmícháme cukr, kakao, karob a mléko.
  • 4
    Tekutou polevou poléváme nakrájené cukrové kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.