Medové kousky s čokoládovou polevou
110 min.
Ingredience
- Poleva
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceKakao
- 1,5lžíceMouka karobová
- 8lžicMléko polotučné
- Těsto
- 300gramůCukr moučkový
- 370gramůMouka Promix Uni
- 3lžíceMed včelí
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžíceSolamyl
- 8mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
55 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
239 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Těsto: do pěny vyšleháme žloutky s cukrem, mlékem a medem. Postupně vmícháváme máslo a mouku, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech potřeme máslem, vysypeme Solamylem a vzniklou žloutkovou hmotu na něj rozetřeme. Cukrové těsto pečeme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 170°C, po upečení necháme placku vychladnout a rozkrájíme ji na kostky. Ty polijeme čokoládovou polevou, sypeme strouhaným kokosem a necháme v lednici zatuhnout.
- 2Toto cukroví servírujeme studené, jako pohoštění.
- 3Poleva: na mírném ohni, ve vodní lázni rozpustíme máslo, v něm rozmícháme cukr, kakao, karob a mléko.
- 4Tekutou polevou poléváme nakrájené cukrové kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.