Medové ořechové řezy
50 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůHera
- 5lžicMed včelí
- 420mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyJedlá soda
- 30gramůOřechy vlašské
- 2lžíceSolamyl
- 1kusVanilkový cukr
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
231 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dva stejné plechy, které vyložíme pečícím papírem.
- 2Smícháme 20g cukru, 2 lžíce medu, heru, mouku, vejce, jedlou sodu a mléko. Ze vzniklé směsi vytvoříme dvě stejné placky, které dáme do připravených plechů.
- 3V hrnci na mírném plameni smícháme ořechy, máslo a 8g cukru s 3 lžícemi medu. Mícháme přibližně dvě minuty, poté rovnoměrně naneseme na jednu z připravených placek.
- 4Obě placky pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C přibližně 15 minut.
- 5Mezitím smícháme 400g mléka, 2 lžíce mouky, 2 lžíce Solamylu, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru. Hmotu dáme na mírný plamen, až vznikne hmota připomínající kaši, promícháme s trochou másla a odstavíme.
- 6Po upečení potřeme jednu placku hotovou kaší a přiklopíme plackou s ořechy na povrchu.
- 7Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 3. 2016
Medové ořechové řezy
skvělý recept, sice trochu náročnější... výsledek ovšem stojí za to:-) Chuť podobná medovníku a lepší😉