Medové perníčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
709 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypracujeme těsto z cukru, másla, medu, mouky, skořice a vajec. Rozválíme je na placku, ze které vykrajujeme různé tvary.
  • 2
    Perníčky klademe na plech a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Medové perníčky
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Každý rok pečeme na Vánoce perníčky z různých druhů těsta a vybíráme ten nejlepší. Uvidíme, zda nám bude po změknutí chutnat i tento recept. Pro změknutí vkládám do krabice s perníčky nakrájené jablko, aby perníčky natáhly vlhkost a změkly.