Medové perníčky
45 min.
Ingredience
- 7dekagramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusVejce slepičí
- 2,5dekagramyMáslo čerstvé
- 5dekagramůMed včelí
- 25dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaJedlá soda
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
709 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme těsto z cukru, másla, medu, mouky, skořice a vajec. Rozválíme je na placku, ze které vykrajujeme různé tvary.
- 2Perníčky klademe na plech a potřeme je rozšlehaným vejcem.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Medové perníčky
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Každý rok pečeme na Vánoce perníčky z různých druhů těsta a vybíráme ten nejlepší. Uvidíme, zda nám bude po změknutí chutnat i tento recept. Pro změknutí vkládám do krabice s perníčky nakrájené jablko, aby perníčky natáhly vlhkost a změkly.