Medové perníčky II
45 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko polotučné
- 1lžíceMed včelí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 320gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do perníku
- 120gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaKoření perníkové
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
337 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme cukr, med a na kousky nakrájené máslo. Vše šleháme do rozpuštění cukru a medu, nakonec dobře všleháme vejce. Směs vlijeme do misky s moukou, kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku. Ze surovin vypracujeme husté těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 120 minut do lednice.
- 2Těsto přeložíme na moukou posypanou pracovní desku, rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Formičkami s vánočním motivem vykrajujeme různé tvary, které skládáme na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout a odložíme nejméně na tři týdny, aby perníčky změkly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.