Medové perníčky II

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
337 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme cukr, med a na kousky nakrájené máslo. Vše šleháme do rozpuštění cukru a medu, nakonec dobře všleháme vejce. Směs vlijeme do misky s moukou, kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku. Ze surovin vypracujeme husté těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 120 minut do lednice.
  • 2
    Těsto přeložíme na moukou posypanou pracovní desku, rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Formičkami s vánočním motivem vykrajujeme různé tvary, které skládáme na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout a odložíme nejméně na tři týdny, aby perníčky změkly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.