Medové potěšení
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusGrapefruity
- 3gramyZázvor celý
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůOcet vinný
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPomeranče
- 30gramůZákladní světlá omáčka
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní nastrouhaný zázvor a zlehka opečeme. Cibulku se zázvorem nakonec zalijeme vývarem, citronovou šťávou a octem. Vše povaříme 15 minut. Po 15 minutách by měla omáčka zhoustnout. Jakmile omáčka zhoustne, promíchíme ji s pomerančovými a grapefruitovými kousky. Nakonec přihustíme základní světlou omáčkou, kterou připravíme podle stejnojmenného receptu. Omáčku dochutíme medem.
- 2Podáváme k pstruhovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.