Medové řezy

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůCukr moučkový
    • 1kusKypřicí prášek do perníku
    • 2lžíceMed včelí
    • 2lžíceMléko polotučné
    • 2lžíceKáva turecká
    • 2lžíceRum
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1kusVejce slepičí
  • Na náplň
  • Na polevu
    • 150gramůČokoláda na vaření
    • 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.
  • 4
    Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.