Medové řezy
65 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceKáva turecká
- 2lžíceRum
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusVejce slepičí
- Na náplň
- 400gramůPovidla švestková
- 150gramůOřechy vlašské
- 2lžíceRum
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.
- 2Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.
- 4Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.