Medové řezy s karamelovým krémem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
51 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
372 mg
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.
  • 3
    Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.