Medové řezy s karamelovým krémem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMed včelí
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Na krém
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaVoda pitná
- 30gramůMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
51 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
372 mg
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.
- 3Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.