Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí
35 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 6kusůCibule lahůdková
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 0,75litrVývar zeleninový
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.
- 2Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
- 3Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
- 4Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.