Medové trubičky polévané čokoládou
70 min.
Ingredience
- 300gramůMouka bezlepková Mantler
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMed včelí
- 1lžičkaKoření na vánoční chlebíček
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 200gramůČokoláda na vaření
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.
- 2Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Medové trubičky polévané čokoládou
Trubičky jsou skvělé:-) mám na ně řadu alternativ:-) Například výborné je do těsta přidat dvě lžíce pomletých ořechů, popřípadě půl lžíce kakaa. Náplň lze zaměnit za máslový krém smíchaný s ořechy a cukrem:-) po naplnění krémem jsou do druhého dne krásně měkké.-)