Medovníčky s kakaovým krémem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 1,3lžíceSoda jedlá
- 400gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMed včelí
- 4kusyVejce slepičí
- 8lžicMléko polotučné
- kakaový krém
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 200gramůCukr krupice
- 4lžíceKakao
- 250gramůMáslo tradiční
- 0,75litrMléko plnotučné
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
51 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, moučkový cukr, na kousky pokrájené tuhé máslo, med, vejce, vše promícháme a pomalým přiléváním mléka (8 lžic) zaděláme těsto, které pomocí rukou dobře zpracujeme. Uhnětené těsto by mělo být hladké, vláčné a nesmí se lepit. V případě, že se těsto lepí, přimícháme navíc 1-3 lžíce mouky. Pak těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odležet min. 12 hodin.
- 2Druhý den si připravíme kakaový krém: Do hrnce si dáme svařit 3/4 litru plnotučného mléka. Ve 1/4 litru mléka si rozmícháme 2 vanilkové pudinky, cukr krupici a směs zamícháme do vařícího mléka a vaříme podle návodu na obalu pudinku do zhoustnutí (přibližně 2 minuty). Pudink necháme zcela vychladnout, pak ho dáme do šlehací mísy a postupně zašleháváme měkké máslo. Až máme krém téměř vyšlehaný, tak během šlehání přidáme 4 lžíce kakaa. Vyšlehaný lehký krém odložíme na chladné místo.
- 3Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle 3-4 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary, ale dbáme, aby tvary byly vždy do páru - budeme je spojovat krémem. Vykrojené tvary (kolečka, srdíčka, hvězdičky aj.) poklademe na plech s pečicím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C přibližně 10-15 minut.
- 4Vychladlé medovníčky potřeme vrstvou krému vysokou alespoň 5 mm a slepujeme je k sobě se stejným tvarem.
- 5Slepené medovníčky odložíme do krabice a necháme je uležet alespoň 3 dny, pak je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.