Medovníčky s kakaovým krémem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
51 mg
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, moučkový cukr, na kousky pokrájené tuhé máslo, med, vejce, vše promícháme a pomalým přiléváním mléka (8 lžic) zaděláme těsto, které pomocí rukou dobře zpracujeme. Uhnětené těsto by mělo být hladké, vláčné a nesmí se lepit. V případě, že se těsto lepí, přimícháme navíc 1-3 lžíce mouky. Pak těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odležet min. 12 hodin.
  • 2
    Druhý den si připravíme kakaový krém: Do hrnce si dáme svařit 3/4 litru plnotučného mléka. Ve 1/4 litru mléka si rozmícháme 2 vanilkové pudinky, cukr krupici a směs zamícháme do vařícího mléka a vaříme podle návodu na obalu pudinku do zhoustnutí (přibližně 2 minuty). Pudink necháme zcela vychladnout, pak ho dáme do šlehací mísy a postupně zašleháváme měkké máslo. Až máme krém téměř vyšlehaný, tak během šlehání přidáme 4 lžíce kakaa. Vyšlehaný lehký krém odložíme na chladné místo.
  • 3
    Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle 3-4 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary, ale dbáme, aby tvary byly vždy do páru - budeme je spojovat krémem. Vykrojené tvary (kolečka, srdíčka, hvězdičky aj.) poklademe na plech s pečicím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C přibližně 10-15 minut.
  • 4
    Vychladlé medovníčky potřeme vrstvou krému vysokou alespoň 5 mm a slepujeme je k sobě se stejným tvarem.
  • 5
    Slepené medovníčky odložíme do krabice a necháme je uležet alespoň 3 dny, pak je podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.