Medovník s povidly
60 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMed včelí
- 15gramůSádlo škvařené
- 5gramůSoda jedlá
- 15gramůCitronová kůra
- 10gramůSkořice mletá
- 15gramůCukr vanilka
- 100gramůOřechy lískové
- 50gramůRozinky tmavé
- 50gramůKandované ovoce
- 100gramůPovidla švestková
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPoleva citronová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.
- 2Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
- 3Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.