Medovník s povidly

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.
  • 2
    Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  • 3
    Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.