Medový chlebíček
80 min.
Ingredience
- poleva
- 115gramůCukr moučkový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 225gramůMáslo čerstvé
- 115gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
- 2Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.
- 3Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.