Medový koláč s celozrnné mouky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
619 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr, vložíme med a vyšleháme na hladkou pěnu. Poté do pěny přimícháme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku a přilijeme olej. Vše dohromady promícháme.
  • 2
    Plech vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 160°C 45-50 minut. Upečený koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, korpus podélně rozřízneme, spodní díl potřeme džemem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nakonec nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.