Medový koláč s celozrnné mouky
70 min.
Ingredience
- Na vymazání plechu
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůHera
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 80gramůMed včelí
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka kukuřičná
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůDžem meruňkový
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
619 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr, vložíme med a vyšleháme na hladkou pěnu. Poté do pěny přimícháme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku a přilijeme olej. Vše dohromady promícháme.
- 2Plech vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 160°C 45-50 minut. Upečený koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, korpus podélně rozřízneme, spodní díl potřeme džemem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nakonec nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.