Medový koláč s golden sirupem

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
20 mg
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme med, golden sirup, cukr, máslo a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Necháme asi 8 minut povařit, potom kastrůlek stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Přimícháme jedlou sodu a pomocí metly šleháme, dokud se neutvoří pěna. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a medovou hmotu do ní nalijeme. Necháme 30 minut odpočívat, dokud hmota není tuhá.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a rozetřeme ji na medovou směs. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.