Medový koláč s golden sirupem
28 min.
Ingredience
- 440gramůCukr krupice
- 120gramůMed včelí
- 80mililitrůSirup Golden
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSoda jedlá
- 500gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
20 mg
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme med, golden sirup, cukr, máslo a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Necháme asi 8 minut povařit, potom kastrůlek stáhneme ze sporáku.
- 2Přimícháme jedlou sodu a pomocí metly šleháme, dokud se neutvoří pěna. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a medovou hmotu do ní nalijeme. Necháme 30 minut odpočívat, dokud hmota není tuhá.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a rozetřeme ji na medovou směs. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.