Medový koláč s hruškami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
  • 3
    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.