Medový koláč s hruškami
70 min.
Ingredience
- 250gramůHrušky
- 70gramůCukr krystal
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 150gramůMed včelí
- 8gramůSoda jedlá
- 200mililitrůMléko polotučné
- 5gramůAnýz mletý
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu.
- 2Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
- 3Koláč podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.