Medový koláč s ořechy
0 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 500gramůMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůDžem meruňkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si nasypeme krupici promíchanou s práškem do pečiva, přidáme tekutý med a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Vše promísíme a vypracujeme těsto, které nalijeme na olejem vymazaný plech.
- 2Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220 až 250 °C přibližně 10 minut, potom zmírníme teplotu na 170°C a dozlatova dopečeme.
- 3Vychladlý medový koláč pokrájíme na trojúhelníky a podáváme ho s meruňkovým džemem nebo posypaný práškovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.