Medový likér
50 min.
Ingredience
- 1,1litryVoda pitná
- 2,45kilogramyMed včelí
- 1lžíceKyselina citrónová
- 2,2litrySlivovice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2052 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
336 g
Vláknina
817 mg
Cukr
335 g
Postup přípravy
- 1Vodu zahřejeme na 60°C a rozpustíme v ní za stálého míchání med.
- 2Přivedeme k varu, sebereme pěnu a pak postupně směs zchlazujeme.
- 3Po schlazení přimícháme 96% slivovici a podle chuti dochutíme kyselinou citrónovou.
- 4Likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.