Medový moučník s jablky

40 min.
Česká republika

Ingredience

      • 200gramůMouka polohrubá
      • 50gramůCukr moučkový
      • 1kusCukr vanilka
      • 150gramůJablka
      • 50mililitrůOlej rostlinný
      • 50mililitrůVoda pitná
      • 1kusVejce slepičí
      • 1hrstHrozinky
      • 2lžíceMed včelí
      • 0,5lžičkaSkořice mletá
      • 0,5baleníKypřící prášek do pečiva
      • 1lžíceTuk
      • 2lžíceMouka hrubá pšeničná Babiččina volba
      • 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    399 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    58 g
    Sacharidy
    55 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    16 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    • 2
      Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
    • 3
      Pečeme asi 30 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    ne 11. 10. 2015
    Medový moučník s jablky
    Vyzkoušela jsem tento recept v remosce, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Místo rozinek jsem dala brusinky a jinak jsem vše dodržela, jak uvádí recept. Ale bohužel, moučník nás zklamal. Pekl se malinko déle než 30 minut, na krajích i dně se už začínal malinko připalovat, ale po rozkrojení byl vevnitř místy jakoby nedopečený a mazlavý. Prostě jako brousek u knedlíků. Nevím, jestli je to mýma rukama nebo ne, ale zkoušet už ho nebudu. 😬