Medový moučník s jablky
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůJablka
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstHrozinky
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5baleníKypřící prášek do pečiva
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka hrubá pšeničná Babiččina volba
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
58 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 2Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
- 3Pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 11. 10. 2015
Medový moučník s jablky
Vyzkoušela jsem tento recept v remosce, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Místo rozinek jsem dala brusinky a jinak jsem vše dodržela, jak uvádí recept. Ale bohužel, moučník nás zklamal. Pekl se malinko déle než 30 minut, na krajích i dně se už začínal malinko připalovat, ale po rozkrojení byl vevnitř místy jakoby nedopečený a mazlavý. Prostě jako brousek u knedlíků. Nevím, jestli je to mýma rukama nebo ne, ale zkoušet už ho nebudu. 😬