Medový parfait

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čaj zalijeme vroucí vodou a necháme vylouhovat a vychladnout. Odeberme 150 ml, vmícháme agar a vlijeme zpět ke zbytku čaje a uvedeme k varu. Vmícháme lžíci medu a pomerančovou šťávu. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Žloutky rozšleháme se zbytkem medu a vejci. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Poté mísu přemístíme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme a vmícháme do krému. Získanou směs nalijeme do formiček a necháme zmrazit. Mražený parfait vyklepneme na talířky, přelijeme čajovou směsí smíchanou se šampaňským a ozdobíme borůvkami a snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.