Medový parfait
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůČaj ibiškový
- 3gramyAgar
- 4lžíceMed včelí
- 50mililitrůDžus pomerančový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 250gramůBorůvky
- 4gramyMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Čaj zalijeme vroucí vodou a necháme vylouhovat a vychladnout. Odeberme 150 ml, vmícháme agar a vlijeme zpět ke zbytku čaje a uvedeme k varu. Vmícháme lžíci medu a pomerančovou šťávu. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
- 2Žloutky rozšleháme se zbytkem medu a vejci. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Poté mísu přemístíme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme a vmícháme do krému. Získanou směs nalijeme do formiček a necháme zmrazit. Mražený parfait vyklepneme na talířky, přelijeme čajovou směsí smíchanou se šampaňským a ozdobíme borůvkami a snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.