Medový perník na strouhání
90 min.
Ingredience
- 500gramůMed včelí
- 500gramůMouka žitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20mililitrůRum
- 30gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
122 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.
- 2Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.