Medový perník na strouhání

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
122 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.
  • 2
    Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.