Medový perník s čokoládou

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové mísy dáme máslo, med a čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání rozpustíme. Vyndáme z lázně a do mísy přidáme kakao, vejce, cukr, mouku, hrozinky, drcené ořechy, kandované ovoce, rum, sodu, přisypeme fenykl, anýz, badyán, skořici, zázvor, nové koření a muškát. Všechno koření musí být mleté. Vypracujeme tužší těsto, které necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc.
  • 2
    Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj perníčky a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, perníčky vyndáme, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. Upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.