Medový perník s čokoládou
70 min.
Ingredience
- 800gramůMouka žitná
- 300gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMed včelí
- 50gramůČokoláda hořká
- 50gramůKakao
- 100gramůHrozinky
- 150gramůOřechy lískové
- 100gramůKandované ovoce
- 100mililitrůRum
- 30gramůSoda jedlá
- 5gramůFenykl obecný
- 5gramůAnýz mletý
- 5gramůBadyán
- 15gramůSkořice mletá
- 5gramůZázvor mletý
- 5gramůNové koření mleté
- 5gramůMuškátový oříšek
- 3gramyMuškátový květ
- 30gramůTuk
- 300gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do kovové mísy dáme máslo, med a čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání rozpustíme. Vyndáme z lázně a do mísy přidáme kakao, vejce, cukr, mouku, hrozinky, drcené ořechy, kandované ovoce, rum, sodu, přisypeme fenykl, anýz, badyán, skořici, zázvor, nové koření a muškát. Všechno koření musí být mleté. Vypracujeme tužší těsto, které necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc.
- 2Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj perníčky a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, perníčky vyndáme, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. Upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.