Medový perník s ořechy

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
  • 3
    Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.