Medový perník s ořechy
70 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůMed včelí
- 160gramůCukr moučkový
- 140gramůSádlo škvařené
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůSoda jedlá
- 100gramůOřechy lískové
- 20gramůKakao
- 25gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
- 3Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.