Měkké koláčky s čokoládou a borůvkami
30 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 85gramůCukr třtinový
- 100gramůMléko plnotučné
- 55gramůČokoláda bílá
- 145gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C, velký plech na pečení zlehka vymastíme.
- 2Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek a skořici. Ručně vpracujeme máslo a přisypeme cukr. Poté do těsta vmícháme mléko, borůvky a čokoládu.
- 3Když se těsto spojí, vytvoříme z něj na plechu osm hromádek. Pečeme cca 20 min dozlatova. Koláčky by měly zůstat měkké na dotek. Necháme několik minut vychladnout na drátěné podložce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.